HomeLex ExpertLegislaţia României

Legislaţia României

       Legislaţia României reprezintă „inima” produsului LEX EXPERT. A fost primul modul al produsului şi a reprezentat (şi reprezintă de fapt şi acum) scopul primordial al produsului LEX EXPERT. Toate celelalte module au fost adăugate pentru a oferi utilizatorilor instrumentele necesare pentru analiza, interpretarea sau aplicarea legislaţiei României.

       Dincolo de volumul impresionant de date, unic şi distinctiv faţă de orice alt produs legislativ existent pe piaţă, este modul riguros şi eficient de organizare a informaţiei în baza de date. Accesul facil şi sentimentul de siguranţă pe care îl au cei care consultă legislaţia României prin intermediul produsului LEX EXPERT sunt principalele atuuri ale acestui modul, atuuri care au conferit produsului LEX EXPERT un loc deosebit în inima beneficiarilor.

       Perioada de preluare a actelor începe cu secolul XIV (anul 1393), iar ultimele acte introduse sunt cele publicate în ziua precedentă. Astfel în baza de date pot fi regăsite toate actele importante din perioada veche sau modernă a României (şi chiar a Principatelor Române), indiferent dacă sunt în vigoare sau abrogate.

       Desigur că această colecţie vastă include toate codurile. Utilizatorul poate consulta forma originală şi, de asemenea, poate urmări evoluţia în timp până la forma care se aplică în zilele noastre.

       Legislaţia României cuprinde actele normative publicate în Monitorul Oficial, Partea I:
                  numere obişnuite
                  numere cu BIS

       De asemenea, în cadrul acestui modul pot fi regăsite contractele colective de muncă, publicate în Monitorul Oficial, Partea a V-a.

       Precizăm că, în Monitorul Oficial, mai ales în numerele cu BIS, care sunt în general în afara abonamentului, se publică acte foarte mari, care, sub aspect material, se prezintă ca volume cu sute de pagini. Întrucât fac parte din normele care reglementează oficial un anumit domeniu, aceste acte sunt prelucrate şi introduse în modulul Legislaţia României, chiar dacă prelucrarea lor presupune un volum foarte mare de muncă.

       Câteva exemple de astfel de acte cu dimensiuni foarte mari:
clasificările importante (CAEN, CPSA etc.)
reglementări contabile
planuri de conturi şi instrucţiuni de aplicare a acestora
ghiduri de practică medicală
contracte-cadru şi norme metodologice referitoare la asigurările sociale de sănătate
prescripţii şi reglementări tehnice
norme privind produsele alimentare

       Pentru actele din modulul Legislaţia României care au fost modificate, în cadrul produsului LEX EXPERT poate fi consultată forma actualizată la zi (versiunea consolidată).

       Însă produsul LEX EXPERT nu este doar o oglindă a actelor publicate în Monitorul Oficial al României. Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre facilităţile, instrumentele şi alte date conexe care ajută utilizatorul să aibă o imagine de ansamblu cuprinzătoare şi clară despre un act normativ sau despre un articol dintr-un act normativ, vă invităm să parcurgeţi pagina destinată programului propriu-zis.

 
 
 
Formulare
    solicitare service
    înscriere pentru newsletter
    avertizare cu privire la actualizare
    toate formularele
 
 
Documentaţii
    Cod fiscal + Norme metodologice
    instrumente pentru noile coduri
    tabele de corespondenţă
    traduceri în limba engleză
    toate documentaţiile
 
 
Ştiaţi că...
Sfatul săptămânii privind
În cadrul produsului
LEX EXPERT,
pentru un anumit articol
dintr-un act normativ,
se pot accesa
recursurile în interesul legii şi hotărârile prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.
 
Sfatul săptămânii privind
 
 
 
 
Opinia dumneavoastră contează!