HomeLex ExpertModalităţi de actualizare

Modalităţi de actualizare

       Periodic COMPANIA DE INFORMATICĂ NEAMŢ prelucrează actele normative publicate în Monitorul Oficial al României, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene şi în alte lucrări de specialitate.
       Aceste documente (inclusiv conexiunile, formele actualizate şi celelalte informaţii referitoare la ele) sunt grupate în fişiere care sunt trimise către toţi beneficiarii produsului LEX EXPERT prin una din următoarele modalităţi:
prin e-mailzilnic
prin CDsăptămânal

       Aceste fişiere au extensia CIN şi vor fi denumite în continuare fişiere LEX EXPERT.
       Un program special existent pe fiecare server sau calculator independent pe care s-a instalat produsul LEX EXPERT asigură actualizarea bazei de date cu actele noi trimise prin aceste fişiere de tip LEX EXPERT.

       Indiferent de metoda aleasă pentru actualizare, procedeul este foarte simplu (prin câteva click-uri sau apăsări de taste) şi nu ridică niciun fel de probleme persoanei care efectuează această operaţiune, chiar dacă nu are cunoştinţe de informatică.

       Actualizarea automată prin Internet se efectuează printr-un program care se conectează regulat, la pornirea calculatorului sau la anumite ore în fiecare zi, la serverul de la Piatra Neamţ. La fiecare conectare programul va descărca de pe server fişierele de actualizare apărute între timp şi le va prelua în baza de date.
       Conectarea la serverul de la Piatra Neamţ se poate face atât direct, cât şi prin proxy.

       Avantaje ale acestei modalităţi de actualizare:
Certitudinea că actualizarea bazelor de date se realizează zilnic;
Degrevarea persoanei care se ocupă cu actualizarea programului LEX EXPERT de o sarcină zilnică.

       Actualizarea se trimite sub forma unui fişier LEX EXPERT ataşat la mesajul e-mail. Prin dublu-click pe fişierul respectiv se lansează direct programul de actualizare, care asigură preluarea datelor conţinute în fişier în baza de date aferentă programului LEX EXPERT. Fişierul ataşat poate fi salvat şi pe hard-disc, de unde să fie preluat ulterior printr-una din procedurile descrise la actualizarea prin CD.

       Utilizatorii care primesc fişierele de actualizare prin e-mail pot opta pentru actualizare zilnică sau săptămânală a bazei de date. Trecerea unui beneficiar din lista zilnică în lista săptămânală sau invers se poate realiza oricând, la cererea acestuia.

       În mod absolut justificat, unii utilizatori ai produsului LEX EXPERT ezită să conecteze la internet calculatoarele pe care au date deosebit de importante. Din acest motiv, noi am păstrat ca alternativă de actualizare şi actualizarea săptămânală, prin CD.

       Beneficiarii care au optat pentru această formă de actualizare primesc săptămânal, prin poştă, un CD cu fişierele de actualizare.

       În mod normal, la introducerea CD-ului în unitate, se lansează direct programul de actualizare care preia actele trimise în fişierele LEX EXPERT de pe CD şi le adaugă la baza de date. Dacă setările din WINDOWS nu permit lansarea directă a programelor de pe CD, preluarea fişierelor de actualizare se va face manual.
       Preluarea manuală a fişierelor se poate realiza în două moduri:
prin lansarea programului ADAUGARE, program creat special în acest scop;
prin deschiderea fişierului (cu dublu-click) din Explorer, My Computer sau alt utilitar.

 

 

 
 
 
Formulare
    solicitare service
    înscriere pentru newsletter
    avertizare cu privire la actualizare
    toate formularele
 
 
Documentaţii
    Cod fiscal + Norme metodologice
    instrumente pentru noile coduri
    tabele de corespondenţă
    traduceri în limba engleză
    toate documentaţiile
 
 
Ştiaţi că...
Sfatul săptămânii privind
În cadrul produsului
LEX EXPERT,
pentru un anumit articol
dintr-un act normativ,
se pot accesa
recursurile în interesul legii şi hotărârile prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.
 
Sfatul săptămânii privind
 
 
 
 
Opinia dumneavoastră contează!