HomeSfatul săptămâniiAfişare în panou

Afişarea într-un panou a tuturor fragmentelor dintr-un act
care conţin cuvintele căutate de utilizator

       La deschiderea unui act, utilizatorul poate introduce o expresie de căutat în caseta de editare din partea superioară a ecranului. Dacă apasă apoi butonul AFIŞARE ÎN PANOU, în partea stângă se afişează un panou cu rezultatele căutării, care conţine fragmente de la toate poziţiile în care s-a găsit expresia de căutat în textul actului. În fragmentele respective expresia de căutat apare scrisă cu verde şi subliniată.

       Dacă utilizatorul dă click pe unul din aceste fragmente, atunci în textul actului (care rămâne afişat în partea dreaptă a ferestrei) cursorul se poziţionează pe fragmentul respectiv, marcând expresia de căutat.

       Dacă utilizatorul doreşte să folosească tastatura pentru parcurgerea fragmentelor din panoul cu rezultatele căutării, trebuie să efectueze click pe o linie goală, dintre două fragmente. Poziţionarea în textul actului se poate obţine, în acest caz, fie apăsând tasta ENTER atunci când cursorul se află pe fragmentul dorit, fie efectuând un click, aşa cum s-a arătat mai sus.

       Dacă expresia de căutat nu a fost găsită în textul actului respectiv, în mod evident, panoul cu rezultatele căutării este vid. De asemenea, panoul cu rezultatele căutării este vid dacă nu s-a introdus nicio expresie de căutat (aceasta este vidă).

       Programul afişează în panoul cu rezultatele căutării numai primele 400 de rezultate. Dacă există mai mult de 400 de rezultate găsite, în partea de jos a panoului apare butonul URMĂTOARELE 400 DE REZULTATE, prin apăsarea căruia se vor afişa următoarele 400 de fragmente care conţin expresia căutată.

       În ceea ce priveşte modul cum se va efectua căutarea, atât pentru butonul CAUTĂ, cât şi pentru butonul AFIŞARE ÎN PANOU, utilizatorul are la dispoziţie 3 variante:
Expresie exactă
Cuvinte alăturate;
Cuvinte apropiate.

       În cadrul acestui material se presupune că produsul LEX EXPERT este configurat astfel încât, la deschiderea unui act, bara de căutare să fie vizibilă în partea superioară a ecranului. Dacă această bară nu este vizibilă, ea poate fi deschisă cu funcţia din meniu CĂUTĂRI, subfuncţia BARĂ DE CĂUTARE VIZIBILĂ PE ECRAN.

       NOTĂ:
       În cazul în care butonul AFIŞARE ÎN PANOU nu este vizibil în partea superioară a ecranului, trebuie afişată pe ecran bara de căutare. În acest scop, se poate folosi funcţia din meniu CĂUTĂRI, subfuncţia BARĂ DE CĂUTARE VIZIBILĂ PE ECRAN.

       Dacă nu reuşiţi să configuraţi programul LEX EXPERT astfel încât butonul AFIŞARE ÎN PANOU să fie vizibil pe ecran, vă rugăm să ne informaţi pentru a vă ajuta în acest sens.


 
 
 
Formulare
    solicitare service
    înscriere pentru newsletter
    avertizare cu privire la actualizare
    toate formularele
 
 
Documentaţii
    Cod fiscal + Norme metodologice
    instrumente pentru noile coduri
    tabele de corespondenţă
    traduceri în limba engleză
    toate documentaţiile
 
 
Ştiaţi că...
Sfatul săptămânii privind
În cadrul produsului
LEX EXPERT,
actele care sunt accesate
în mod frecvent
pot fi adăugate în
lista de acte favorite.
 
Sfatul săptămânii privind
 
 
 
 
Opinia dumneavoastră contează!